Fitness

Här bloggar våra medarbetare, kunder och team om fitness
Våga träna med skivstång!

Våga träna med skivstång!

Gästblogg av Hilma Krokström

Vi har kommit fram till tredje och sista delen av mitt samarbete med Nordic fighter för den här gången! Jag är så tacksam över deras förtroende och att vi kunnat samarbeta i snart ett år!
Jag fullkomligt älskar deras produkter och använder dom som ni vet vid det här laget, flera gånger varje vecka!
I det här inlägget vill jag slå ett slag för att våga testa träning med skivstång. Något jag länge föraktade för att det såg svårt ut. Men jag är så glad att jag tillslut vågade testa då det idag är en stor favorit på så många sätt.
Både skivstång, viktskivor (bumpers) och barebell-paden jag använder kommer givetvis från Nordic fighter.

 

Läs hela inlägget på Hilmas blogg här.

Hemmaträning 2.0

Hemmaträning 2.0

Gästblogg av Hilma Krokström

Det är med glädje och stolthet jag åter får dela med mig av ett samarbete tillsammans med mina favoriter Nordic Fighter. Företaget som stävar efter att göra träningsredskap tillgängligt för ALLA genom att erbjuda riktigt bra kvalitet till marknadens lägsta och bästa priser! What’s not to love?

Ni är många som efterfrågat fler tips på övningar man kan göra hemma och jag tänkte därför idag visa ett otroligt bra alternativ till att köpa hem massa vikter! Perfekt för den som har ont om plats eller helt enkelt inte vill lägga särskilt mycket pengar på utrustning. Nämligen med deras SUSPENSION TRAINER som precis fyllts på i lager.

Allt du behöver är Suspension trainern och en dörr!

 

Läs hela inlägget på Hilmas blogg här.

Ge dig själv tid till reflektion

Ge dig själv tid till reflektion

Gästblogg av Sofia Arvidsson

För somliga har Coronapandemin gett möjlighet till mer reflektion och återhämtning medan det för andra har bidragit till ett ännu högre tempo.

Jag som arbetar inom hälsobranschen är en av dem som fått ännu mer att göra.
Fler personer som vill ha hjälp med sin fysiska och psykiska hälsa, fler som vill bolla sitt livspussel i coachingsessioner och fler som vill delta i träningsgrupper, PT grupper och gruppträning.

Oavsett vilken vändning ditt liv har tagit och hur din vardag ser ut under pandemin så finns det små saker att behålla och utveckla.

Har du fått mindre att göra? Ge dig själv möjlighet att lägga upp en utvecklingsplan.
En plan där du kollar på livets alla områdena och bestämmer ett område där som är redo för utveckling, det kan ex. vara: träning/hälsa, familjen/vänner (digitalt om ni inte får träffas), arbetet, vidareutbildning, personlig utveckling

Favoritövningar för att forma armar och axlar!

Favoritövningar för att forma armar och axlar!

Gästblogg av Hilma Krokström

Så var det dags för mig att äntligen få dela med mig av ytterligare lite övningar, i samarbete med Nordic fighter och deras fantastiska utrustning!

Det har nu gått cirka 8 månader sen jag för första gången testade produkter från Nordic fighter, och jag skämtar inte en sekund om jag säger att de använts varje vecka sedan dess. Jag är så nöjd man bara kan bli, och har därför valt att inleda ytterligare ett samarbete tillsammans med dom under våren!

Förra gången delade jag favoritövningar för ben och rumpa, så idag tänkte jag dela fem av mina favoritövningar för att forma armar och axlar, och använda endast hantlar som vikt!

     

Fem fantastiska övningar för ben och rumpa!

Fem fantastiska övningar för ben och rumpa!

Gästblogg av Hilma Krokström

Vi är nu framme vid tredje och sista delen av mitt samarbete med Nordic Fighter! Jag har tidigare delat med mig av två pass med tips på övningar för hela kroppen (länkar del 1, del 2). Men tänkte idag visa 5 stycken rump- och benövningar som jag i stort sätt har med i VARJE BENPASS jag kör med fokus på baksida lår/rumpa.

Syftet med samtliga 3 inlägg har varit och ÄR att ge tips på bra och effektiva övningar med väldigt lite utrustning, och idag står en av mina stora favoriter Kettlebellen i fokus!


     


1. KEETTLEBELL SUMO SQUAT

Placera fötterna brett och lätt utåtvridet. Tänk på a

Nytt år och nya möjligheter, eller?

Nytt år och nya möjligheter, eller?

Gästblogg av Sofia Arvidsson

Hej, och varmt välkommen till mitt första blogginlägg hos Nordic Fighter.
Jag heter Sofia och driver träningsanläggningen Get Prepared eller GP som vi kallar den.
GP är en obemannad träningsanläggning som ligger utanför Finspång i Östergötland.
Sedan starten 2014 har vi handlat utrustning av Nordic Fighter och idag är anläggningen full av maskiner, burar, skivstänger och vikter från NF och det är därför jag finns här som inspiratör.

Sedan 2007 har jag arbetat med hälsa och är utbildad Hälsoutvecklare med vidareutbildningar inom personlig träning och fysträning för lag och elitidrottare.
Just nu kompletterar jag mina utbildningar med licens inom mental träning samt professionell coaching.
Friskvårdsbranschen står aldrig still och inte jag heller. I mina blogginlägg kommer du att få ta del av mina tankar när det kommer till hälsa i alla dess former.

Hemmaträning med viktskivor

Hemmaträning med viktskivor

Gästblogg av Hilma Krokström

Det är åter dags för mig att dela med mig av ett samarbete med en av mina stora favoriter Nordic fighter! Vid det här laget vet ju ni hur mycket jag ääälskar träning, och därtill träningsutrustning! Och som jag berättade om i mitt första samarbete med dom är detta ett företag som eftersträvar kvalitet och tillgänglighet i form av ett brett utbud och bra produkter men till riktigt bra priser.

Idag kära vänner, tänkte jag dela med mig av ett cirkelpass då jag använder endast två viktplattor! Viktplattor är ju fantastiskt att använda ihop med skivstång och träna allt ifrån marklyft till knäböj och axelpress etc. MEN det går också att använda till så många övningar bara som dom är!

Många av övningarna nedan går självklart att genomföra helt utan vikt, med gummiband eller med annan form av vikt som hantel eller kettlebell. Man tager helt enkelt vad man haver!

Hexhantlar - Tips på övningar!

Hexhantlar - Tips på övningar!

Gästblogg av Hilma Krokström
Det är med sån glädje jag äntligen få dela detta samarbetet med er! Bakgrunden till det hela började med att jag, för att få mer tid över började träna hemifrån, istället för på gym 1-2 dagar i veckan och kände att jag då behövde lite utrustning i form av vikter och redskap att använda just hemma.

7 benövningar för kvinnor som bygger snygga ben

7 benövningar för kvinnor som bygger snygga ben

Leg day, “ben-dagen” direkt översatt, är min favoritdag på gymmet och här delar jag med mig av bra benövningar för kvinnor (och för män för den delen också). Jag börjar numer alltid veckan med Leg day och kör många benövningar som är bra för att bygga upp musklerna i benen.

To Top