0%
Nytt år och nya möjligheter, eller?

Gästblogg av Sofia Arvidsson

Hej, och varmt välkommen till mitt första blogginlägg hos Nordic Fighter.
Jag heter Sofia och driver träningsanläggningen Get Prepared eller GP som vi kallar den.
GP är en obemannad träningsanläggning som ligger utanför Finspång i Östergötland.
Sedan starten 2014 har vi handlat utrustning av Nordic Fighter och idag är anläggningen full av maskiner, burar, skivstänger och vikter från NF och det är därför jag finns här som inspiratör.

Sedan 2007 har jag arbetat med hälsa och är utbildad Hälsoutvecklare med vidareutbildningar inom personlig träning och fysträning för lag och elitidrottare.
Just nu kompletterar jag mina utbildningar med licens inom mental träning samt professionell coaching.
Friskvårdsbranschen står aldrig still och inte jag heller. I mina blogginlägg kommer du att få ta del av mina tankar när det kommer till hälsa i alla dess former.
Varför inte börja detta första inlägg med ”årets viktigaste” löfte – nyårslöftet.
Ordet nyårslöfte sägs ha kommit till Sverige från USA under 1900-talet och första gången du kan läsa om det är i Aftonbladet år 1944. Tidigare hade vi i Sverige ett ord som hette bragelöfte, dock är det inte associerat med nyår och har en helt egen historia.

Nyårslöfte är ett uttryck för något nytt – något annorlunda. Många av oss förknippar det med hälsa och kanske är inte den parallellen så konstig.
Kan det vara så att nyårslöftet i grund och botten alltid har med hälsa att göra?
Även om själva löftet inte alltid innefattar något som har med din fysiska hälsa att göra så vill jag påstå att det alltid har till syfte att påverka din psykiska hälsa.
En av mänsklighetens grundpelare är välmående, vi vill må bra. Att sätta ett löfte som gynnar något annat vore ganska konstigt, eller hur?
Ändå är det många som sätter löften där vägen mot slutmålet får ångesten att stiga i kroppen. Där planen gör att du dagligen känner ett motstånd på vägen mot målet.
Det kanske inte är ett hållbart nyårslöfte?
Jag säger inte att vägen mot ditt nyårslöfte alltid är en dans på rosor, men någonstans inom dig behöver du känna att du mår bra av förändringen du har valt att göra.

Kom ihåg vad Einstein sa: Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig ett annat resultat. Så våga göra något nytt – något du mår bra av!
Så vad blir ditt löfte till kommande år?

Gott Nytt År till dig!

https://www.getprepared.se/
https://www.instagram.com/getpreparedsweden/