Köpvillkor

Beställning
Beställningar kan göras antingen via vår webbsida nordicfighter.com eller i vår lagerbutik i Finnerödja. En bekräftelse på beställningen skickas ut till angiven e-postadress när ordern processas. Vi behandlar för tillfället ordrar varje dag. Undantag vid semester eller sjukdom kan förekomma. Skulle du inte få någon bekräftelse så måste du höra av dig till oss. För att göra en beställning måste man vara 18 år, alternativt ha målsmans godkännande. Företaget Nordic Fighter AB förbehåller sig rätten att neka kund ett köp. Alla beställningar anses som bindande och falska beställningar polisanmäls utan undantag. Vi loggar IP-nummer på alla beställningar. Har du gjort en beställning av misstag så måste du kontakta oss omedelbart.

Lagerstatus
Observera att lagerstatusen uppdateras 1 gång/dag och kan då visa fel om en produkt säljs slut under dagen. Vi kontaktar dig snarast möjligt om vi upptäcker att en beställning har gått igenom där lagersaldot är slut.
 
Betalningsvillkor
Betalning av varor sker för närvarande med kredit- / betalkort, mot faktura eller genom delbetalning. Vid leverans mot faktura tillkommer en faktureringsavgift om 19 kr inklusive moms. För att välja delbetalning så måste totalbeloppet överstiga 200:-.
För faktura och delbetalningskunder görs en sedvanlig kreditkontroll.

*Betalningsvillkor Kort
Vid betalning via kort samarbetar vi med Qliro AB. När du betalar med korts dras totalsumman direkt vid köp.

*Betalningsvillkor Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Qliro AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Nordic Fighter AB överlåtna till Qliro AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

*Betalningsvillkor Delbetalning
Genom vårt samarbete med Qliro AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 0200-430 030 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.
Allmänna villkor hittar du här. Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

Priser
Alla priser anges i SEK inklusive svensk moms (om du byter till företag så anges priserna utan svensk moms), för närvarande 25 %. Vi reserverar oss för ev. momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

Leveranstid
Vi packar ordrar varje helgfri måndag till fredag. Dom lämnar sedan vårt lager följande helgfria vardag. Normal leveranstid är sedan 1-2 dagar beroende på var i landet leveransen ska ske. Leveranser söder om Sundsvall sker normalt sett dagen efter att varorna skickas från vårt lager. Beställningar som skickas till hemadresser skickas ifrån oss med en aviseringstjänst som kan göra att det tar en leveransdag extra. Vissa avvikelser kan förekomma. Vi kan inte bli ansvariga att leverera en produkt som är slutsåld eller utgången ur sortimentet. Skulle en produkt inte gå att leverera så meddelar vi det via e-post eller telefon. Vi kan heller inte hållas ansvariga för fel som begås av fraktbolaget i form av fördröjd leveranstid.

Leveranssätt
Alla produkter levereras från vårt lager. Om leverans har valts till beställningen så sker denna med hjälp av DHL. Parcels (enkollisändningar under 20kg som inte är skrymmande) hämtar du själv hos DHLs ombud under normala öppettider. Godssändningar (tyngre än 20kg eller skrymmande) levereras till mottagarens gatuadress. Godssändningar till privatpersons hemadress skickas med en telefonaviseringstjänst där kunden blir uppringd och tillsammans med DHL får komma överens om en tid (under dagtid) för leverans. Varorna bärs inte in. OBS. Man kan alltid hämta sina varor fritt från frakt och leveranskostnader vid vårt lager i Finnerödja. Fraktkostnaden är inte en del utav köpet av produkten utan det är endast en tjänst som vi förmedlar som en service till våra kunder. Det går alltså alldeles utmärkt att handla varor hos oss utan att välja en frakttjänst.

Fraktkostnader
Vi har olika fraktkostnader som alla är baserade på DHLs taxa och är beroende på varans vikt och storlek. Den exakta fraktkostnaden visas alltid när du går till kassan, innan du väljer att gå vidare och genomföra ditt köp. I fraktpriset ingår eventuella hemleverans och aviseringsavgifter.

Öppet Köp
Vi har alltid 14 dagars öppet köp/returrätt! Produkterna måste returneras i originalförpackning och får ej vara skadade. Kvitto eller kopia på faktura måste alltid medsändas. Kunden betalar alltid returfrakten. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. För att köpet ska hävas måste varan vara oss tillhanda inom dessa 14 dagar. Kontakta oss vid tveksamheter.

Reklamation
Företaget Nordic Fighter AB tillämpar konsumentköplagen (3år) vid alla fall av reklamationer. Vi åtar oss naturligtvis att byta eller reparera felaktiga eller trasiga produkter utan extra kostnad för kunden. Synliga fel ska anmälas direkt till chauffören eller till kassörskan på ”parcelkontoret”. Lös i sådana fall inte ut paketet. Dolda fel måste anmälas till oss inom 3 arbetsdagar efter leverans.

Outlösta paket
Outlösta paket debiteras med 500:-. Kostnaden faktureras i efterskott. Sker inte betalning inom utsatt tid så vidarebefordras kraven till inkassoservice.

Garanti
Vi har om inget annat anges 12 mån garanti mot material- eller fabrikationsfel på våra produkter. För att garantin ska gälla så måste produkterna ha hanterats på normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det vanliga. Vid slarv eller felaktig hantering så gäller inga garantier. Garantin gäller inte heller vid åsknedslag eller liknande väderpåverkan. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Vid garanti- och andra serviceärenden betalar kunden alltid frakten till service och Nordic Fighter AB eller serviceverkstaden står för frakten ut till kunden.

Säkerhet
Vi kommer under inga omständigheter att lämna ut några personuppgifter. Det gäller även e-postadresser ni lämnar till oss. Vi använder oss endast av säkra betalningssätt.

Reservation
Vi reserverar oss mot felaktigheter i prislista och innehåll på webbsidan.

Kunder från övriga Europa
Kunder ifrån Norge, Danmark och Sverige kan i dagsläget handla i vår webbshop. Vi jobbar på att göra det möjligt även för andra länder i främst norra Europa att kunna handla hos oss i webbshoppen. Dock måste vi tills vidare be er SOM INTE är ifrån ovan nämnda länder att skicka era beställningar till [email protected] tills vi är klara med de nödvändiga ändringarna.

 

* är ett tillägg till punkten Betalningsvillkor

To Top